Rugăciunea pentru credincioși 1 – Filipeni 1:3

Mulțumirea în rugăciune pentru credincioși

3. Mulţumesc  Dumnezeului meu pentru toată aducerea aminte pe care o păstrez despre voi.

Relația specială cu Domnul Isus, determină relațiile frumoase dintre credincioși, si se manifestă într-un mod foarte cunoscut nouă, însă tot mai puțin aplicat. Relația realizată între credincioși prin Domnul Isus, îi determină pe aceștia să se roage unii pt. alții.

Din nou, este ceva obișnuit în epistolele lui Pavel, ca în introducere să își prezinte și rugăciunea lui pentru cei cărora le scria, însă fiecare rugăciune, pentru fiecare grup de credincioși este neobișnuită.

Rugăciunea lui Pavel pt. credincioșii din Filipi este prezentată în versetele 3-11, în aceste versete el își exprimă motivațiile rugăciunii lui pt. ei, atitudinea cu care se roagă pt. ei, cât și cererile specifice pe care le înalță către Dumnezeu pentru ei. O să privim la această rugăciune a apostolului Pavel în mai multe meditații, dorind să observăm câteva caracteristici ale rugăciunii lui pt. credincioși, caracteristici pe care să le putem pune și noi în funcțiune în viața noastră de rugăciune.

Prima caracteristică a rugăciunii noastre pt. frații de credință, este mulțumirea. Trebuie să fim mulțumitori lui Dumnezeu pentru frații noștri de credință. Dacă relația noastră cu Domnul Isus este una corectă, atunci și atitudinea noastră vis-a-vis de frații noștri va fi una corectă, și prin urmare vom înălța Domnului rugăciuni de mulțumire pentru frații noștri.

Mulțumirea lui Pavel pentru credincioșii din Filipi, era îndreptată către Dumnezeu și era motivată de păstrarea în memorie a amintirilor plăcute despre ei. Își amintea de timpul petrecut cu credincioșii, de deschiderea lor față de Cuvânt, de dedicarea lor pt. lucrarea evangheliei, de draogstea lor pt. Domnul Isus și pt. el, de ospitalitatea lor și de bucuria lor în slujirea Domnului, de dărnicia lor pentru el si lucrarea Domnului. Au fost și probleme atunci când Pavel a fost în Filipi, însă nu cu frații, ci cu autoritățile, cu cei necredincioși și cu împotrivirea diavolului, însă în relație cu frații erau numai lucruri bune de amintit.

Ca să fim mulțumitori lui Dumnezeu pt. frații noștri, trebuie să fim atenți la ceea ce păstrăm în mintea nostră în relație cu ei. Frații ne pot  greși și ne greșesc, însă este foarte important ca noi să iertăm și să nu păstrăm în amintirea noastră răul, ci binele, nu greșeala fratelui față de noi, ci iertarea deplină pe care le-am acordat-o.

Pavel a avut maturitatea spirituală de a nu păstra gunoaie în mintea lui, ci de a păstra numai diamantele în relație cu frații de credință. Asta se vede în rugăciunile lui pt. credincioși, dar se poate deduce că la aceasta s-a ajuns tot prin rugăciunile lui pt. credincioși. Dacă citiți în continuare rugăciunea lui veți vedea aceasta. Atunci când înveți să te rogi Domnului mai mult pt. frații de credință, chiar pt. cei care au greșit față de tine în anumite privințe, atunci când înveți să fii mulțumitor Domnului pt. frații de credință, vei vedea că mintea ta fi eliberată de orice gând rău în relație cu frații tăi. Eu cred că este foarte greu să ai gânduri rele față de oamenii pentru care te rogi, de obicei atitudinea greșită o avem față de oamenii pt. care nu ne rugăm.

Așadar, mulțumește și astăzi lui Dumnezeu pentru frații tăi de credință, pentru cât mai mulți pe nume, gândește-te la tot ce este bun în relație cu ei (Filipeni 4:8), și nu înceta să te rogi pentru ei (1Samuel 12:23)! Aceasta înseamnă să fii un credincios autentic.

 

 

1 Comment

Filed under Meditatii biblice

One response to “Rugăciunea pentru credincioși 1 – Filipeni 1:3

Leave a comment